ЧКФКЕП :: Творимо добро разом

Поняття внутрішньо переміщені особи (ВПО) у нашій країні далеко не нове. Активне вживання цього терміну почалося ще в 2014 році після анексії Криму, початку збройної агресії російської федерації на Сході України.

Наразі цей термін набув масштабного значення адже 24 лютого 2022 року мільйони співвітчизників вимушені були кинути все і податися в більш безпечні регіони нашої країни. Тому поняття «внутрішньо переміщені особи» знову актуальне, воно набуває більшого масштабу та стосується набагато більшої кількості населення нашої держави. За офіційними даними на сьогодні кількість переселенців в Україні вже перевищила 8 мільйонів людей. На жаль, статус переселенців, біженців – це сьогоденна реальність для багатьох українських родин.

У гуртожитку Коледжу мешкає 25 сімей переселенців з небезпечних територій. Особливо гостро вони переживають передсвяткові та святкові дні. До підтримки цих сімей долучилися Спілка споживчих товариств Чернівецької області, благодійний фонд "ЕМБРЕЙС", колектив Чернівецького кооперативного фахового коледжу економіки і права та передали їм продуктові святкові набори.

З теплими зворушливими словами до внутрішньо-переміщених осіб звернулися перший заступник Голови Правління Спілки споживчих товариств Чернівецької області - Крамарюк Тетяна Ігорівна; депутат Чернівецької Міської Ради, представник благодійного фонду "ЕМБРЕЙС" - Казимірович Валерій Володимирович; директор коледжу – Кошкаров Степан Андрійович.

«Не стримуй добра потребуючому, коли в силі твоєї руки це вчинити», - саме ці слова Святого Письма були лейтмотивом спільного заходу.